Polskie gospodarstwa trzodowe i drobiarskie na tle gospodarstw wybranych krajów Unii Europejskiej. (103). praca pod red. nauk. Wojciecha Ziętary ; aut. Wojciech Ziętara, Zofia Mirkowska, Marcin Adamski, Tadeusz Blicharski ; Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy. - Warszawa : Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Państwowy Instytut Badawczy, 2014. - 205, [3] s. : il. kolor. ; 24 cm. - Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej ; 103 . - Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej : program wieloletni 2011-2014 ; nr 103 . - Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej ; nr 103 .

Pracę zrealizowano w ramach tematu: Konkurencyjność obecna i w perspektywie średnioterminowej polskich gospodarstw rolnych i produktów rolniczych w zadaniu: Możliwości poprawy efektywności funkcjonowania poszczególnych grup polskich gospodarstw rolnych na tle dokonań analogicznych grup gospodarstw z wybranych krajów unijnych. Na okł. Program wieloletni 2011-2014.

Bibliogr. s. 179-[181].

9788376584812


Drób--hodowla--kraje Unii Europejskiej
Drób--hodowla--Polska--od 1989 r.
Świnia--hodowla--kraje Unii Europejskiej
Świnia--hodowla--Polska--od 1989 r.

338.439(4-67) 338.439(438) 636.4 636.5